شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

فيلترينگ باعث کاهش درآمد شرکت هاي اينترنتي شد

پنل تلکام

جمعه ۱۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۰:۰۰


سومين پنل تخصصي نوزدهمين نمايشگاه تلکام درحالي برگزار شد که يکي از روش هاي افزايش درآمد شرکت هاي اينترنتي افزايش مصرف کاربران عنوان شد که با توليد محتواي تصويري محقق مي شود.

وايمکس نيوز- موضوع سومين پنل تخصصي برگزار شده در نمايشگاه نوزدهم صنايع مخابراتي و فناوري اطلاعات، «توسعه ارتباطات ثابت، فرصت‌ها و چالش‌ها» نام داشت که امروز (جمعه) در سومين روز از برگزاري نمايشگاه در سالن کنفرانس شماره يک برگزار شد.

قيمت اينترنت همراه زياد شود
سيدمجيد صدري مديرعامل شرکت مخابرات با اشاره به وجود عقب ماندگي ها در توسعه بخش ثابت، قيمت بسيار پايين ديتاي همراه را عامل عدم توسعه در بخش ثابت دانست و افزود: در حال حاضر قيمت ديتاي موبايل تفاوت زيادي با اينترنت ثابت ندارد و همين اختلاف کم باعث ضربه زدن به توسعه اينترنت ثابت کشور شده است و از رييس سازمان تنظيم مقررات مي خواهم راه حلي براي آن ارايه کند.

فيلترينگ؛ عامل کاهش درآمد شرکت ها
حسين شانه‌ساز زاده رييس هيات مديره گروه شرکت‌هاي شاتل نيز افزايش فيلترينگ را عاملي براي کاهش مصرف اينترنت در کشور دانست و گفت: در حال حاضر درآمد شرکت‌هاي FCP به شدت رو به کاهش است و با افزايش بي‌رويه فيلترينگ اين کاهش درآمد بيشتر هم شده است.
وي 25 تا 30 درصد مصرف اينترنت شرکت ها را مختص تلگرام و اينستاگرام دانست و افزود: با فيلتر تلگرام اين ميزان مصرف کاهش قابل توجه‌اي داشته و حالا هم که زمزمه‌هايي در خصوص فيلتر شدن اينستاگرام شنيده مي‌شود.
شانه ساز زاده با بيان اينکه نوسانات قيمت ارز باعث شد تا شرکت هاي اينترنتي به سمت توسعه شبکه خود در حوزه هايي چون VDSL نروند، اظهار کرد: تنها راه افزايش درآمد شرکت هاي اينترنتي، افزايش مصرف کاربران است که اين افزايش مصرف نيز تنها با توليد محتواي تصويري ممکن است بطوريکه در دنيا 60 درصد ترافيک مصرفي کاربران مختص محتواي ويديويي است.

اعتراضات مردم در مقابل گراني تعرفه اينترنت موبايل
حسين فلاح جوشقاني رييس سازمان تنظيم مقررات در اين پنل تخصصي، سهم بسيار بالاي استفاده از اينترنت ثابت نسبت به همراه در دنيا را  به دليل تفاوت استفاده از محتواي مناسب پرحجم مانند ويدئو دانست و گفت: يکي از دلايل توسعه نيافتگي ارتباطات ثابت به دليل نبود محتواي مناسب پرحجم و نيز بروزرساني سيستم هاي اين بخش است که نزديک بودن حاشيه قيمت ميان اينترنت موبايل و اينترنت ثابت يکي از دلايل ريزش مشترکان به سمت اينترنت موبايل است.
وي با بيان اينکه در حال حاضر در حوزه محتواي داخلي امکان استفاده از ويدئو براي مردم با تکنولوژي هاي ديگري مانند موبايل نيز ممکن است، افزود: اين درحاليست که اپراتورهاي ارتباطات ثابت موفق به جذب کاربر نشده اند.
معاون وزير ارتباطات رتبه ايران را در بخش دسترسي موبايل 57 و در بخش دسترسي ثابت 108 ام عنوان کرد، ادامه داد: درحال حاضر سرعت دسترسي به اينترنت موبايل در کشور 24 مگابيت و اينترنت ثابت تنها 5 مگابيت است.
فلاح با اشاره به انتقادات مطرح شده پيرامون قيمت پايين اينترنت موبايل در مقابل اينترنت همراه تصريح کرد: تغيير تعرفه اينترنت همراه و ثابت در شرايط کنوني منطقي نيست بطوريکه هم اکنون اعتراضات مردم در گراني تعرفه هاي موبايل را مي بينيم و نمي توان در اين شرايط باز هم تعرفه ها را تغيير داد.
رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي با بيان اينکه اپراتورهاي ارتباطات ثابت حدود 10 هزار ميليارد تومان، دلار ارزان قيمت در اين بازار سرمايه گذاري کرده اند افزود: افزايش نرخ ارز سبب شده است که بازگشت سرمايه اين بخش، از 5 سال به 12 سال افزايش يابد که اين مساله شکست اپراتورهاي ثابت را به همراه دارد و بايد براي آن چاره اي انديشيده شود.
معاون وزير ارتباطات با اعلام اينکه 70 درصد ترافيک اينترنت کشور مختص بخش همراه و تنها 30 درصد آن در بخش ثابت مصرف مي شود، خاطر نشان کرد: البته اين درحاليست که در دنيا 86 درصد سهم ترافيک اينترنت در بخش ثابت و تنها 14 درصد مختص بخش همراه به شمار مي رود.
بنابه اين گزارش، پنل توسعه ارتباطات ثابت (فرصت ها و چالش ها) با حضور مديرعامل شرکت مخابرات ايران، رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، مديرعامل شرکت ارتباطات زيرساخت و عضو سنديکاي صنعت مخابرات در سالن کنفرانس شماره 1 نمايشگاه بين المللي تهران محل برگزاري نوزدهمين نمايشگاه تله کام برگزار شد.
همچنين ديروز (پنجشنبه) در دومين پنل تخصصي نمايشگاه با موضوع «بازآفريني ICT»، فرامرز رستگار دبير سنديکاي مخابرات با اشاره به پيشرفت در حوزه ICT بيان کرد: در اين زمينه بخش خصوصي بيشتر مي تواند کمک کند.
وي با بيان اينکه بايد نيازهاي صنعت ICT در کشور تکميل شود تصريح کرد: مرکز تحقيقات مخابرات در گذشته کارهاي متعددي در اين حوزه انجام داده است.
رستگار خاطرنشان کرد: اگر در جامعه پيوند ميان اجزاي بخش خصوصي برقرار نکنيم نمي توانيم در حوزه فناوري اطلاعات موثر عمل کنيم.
در پنل دوم برات قنبري عضو شوراي راهبردي پيوست فناوري اطلاعات، محمدرضا حدادي عضو هيات مديره نظام صنفي رايانه اي، علي ميرنژاد مديرکل دفترصنايع برق الکترونيک، ويدا سينا نايب رييس سنديکاي توليدکنندگان تجهيزات فناوري اطلاعات و ليلا محمدي رييس پژوهشکده فناوري ارتباطات پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات نيز حضور داشتند.
قرار است فردا (شنبه) در آخرين روز برگزاري نمايشگاه تلکام 2018، پنل تخصصي چهارم با موضوع «فرصت‎هاي سرمايه‌گذاري در ICT» از ساعت 10:30 تا 12 با مديريت سجاد بنابي دستيار وزير ارتباطات در امور جوانان و با حضور نصرالله جهانگرد معاون نوآوري و فناوري وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در سالن کنفرانس شماره يک نمايشگاه برگزار شود.
نوزدهمين نمايشگاه تلکام روز چهارشنبه گذشته (11 مهرماه) و با حضور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در محل دايمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران آغاز به کار کرد و تا پايان زمان کاري فردا فعاليت آن ادامه دارد.

 

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو